Dengan Nama-Mu Ku Mulakan...

Monday, October 31, 2011

konvo uitm

30 okt - congrats my dear nephew, graduan diploma kejuteraan elektrik (elektronik).

istiadat konvokesyen berlangsung di kampus induk uitm shah alam.

Thursday, October 27, 2011

bihun sup abang dan simpang empat

26 okt - mencuba sup abang dan yang cukup femes kat perlis. sepinggan koteow sup special RM4.50. memang berbaloi. teringin nak mencuba gearbox, tapi sayang dah habis.

mudah ja nak cari port ni, 'budgetstation' sebelah pasaraya a-wang pekan simpang empat. orang memang tak putus-putus.

Sunday, October 23, 2011

ipoh : pakma cafe dan restoran sammer al-arabi


20 okt - singgah di greentown, ipoh untuk pekena menu arab. memang terbaik la. especially arabic tea. layan!

pakma cafe
no 20 jln greentown 3,
greentown nova, ipoh.


21 okt - sekali lagi, jalan-jalan cari makanan di ipoh singgah pulak di station 18, berdekatan dengan tesco. suasana restoran memang terbaik, best!

restoran sammer al-arabi
no 58, medan station 18/1,
station 18, pasir putih, ipoh.

Saturday, October 22, 2011

kuala kangsar, cameron highlands dan taiping

20 & 21 okt - jaulah ke perak, menikmati alam ciptaan Tuhan.

Wednesday, October 19, 2011

wordless wednesday #10 : merpati sumbat

Saturday, October 15, 2011

koteow kerang daun pisang

15 okt - mini family reunion kat restoran tat nasi ayam, bandar darul aman pekena koteow kerang daun pisang dan macam-macam lagi.

Wednesday, October 12, 2011

projek poster

11 okt - projek design dan cetak poster saiz A3 atas tempahan ; doa syifa, doa penyakit kronik dan ayat mahabbah.

Sunday, October 9, 2011

cd ruqyah

9 okt - menyiapkan cd tempahan, bacaan ruqyah syar'iyyah oleh qari muhammad al-jawrany. durasi bacaan ruqyah selama 1 jam.

sesuai untuk dipasang di dalam rumah dan juga kenderaan bagi tujuan menghindar gangguan. juga dibuka tempahan secara online. sekeping cd hanya RM10 termasuk kos penghantaran.

Friday, October 7, 2011

pizza hat mana ni

7 okt - makan lagi. kali ni pizza plak di petang jumaat. tajuk dia pizza pan super supreme regular 9" untuk 2 orang, sekali 2 ayaq gas + 2 garlic stick bread + 2 mushroom soup = RM27 tak termasuk cukai.

Monday, October 3, 2011

terjemahan 30

3 okt - baru mula turut serta dalam projek terjemahan kitab fiqh '30 persoalan kontemporari berkaitan perubatan, ekonomi dan sosial' karangan dr. saaduddin mus'ad hilali, pensyarah univ. al-azhar. projek ini telah dimulakan tahun lepas oleh fahmie. klik sini.